Seafaring Yachts 44

Previous
Next
Naročnik

Seafaring d.o.o., Slovenija / 2015

Projekt

Oblikovanje plovila Seafaring 44 in postavitev blagovne znamke Seafaring Yachts.

IZHODIŠČA PROJEKTA

Oblikovanje zunanjosti in notranjosti plovila, 3D modeliranje plastičnih delov plovila in pohištva, oprema plovila, oblikovanje CGP, tiskovine, sejemske postavitve.  

Projektiranje in iskanje uporabnostnih rešitev na plovilu je potekalo v sodelovanjem s podjetjem Oceantec in navtičnim arhitektom Andrejem Justinom, ki je bil skupaj z investitorjem odgovoren za osnovni koncept. Naše delo je obsegalo vse od modeliranja, renderiranja, oblikovanja in rešitev na nivoju uporabnosti.

OBLIKOVANJE NOTRANJOSTI IN PALUBE

Za vsak umeščeni element so bile napravljene barvne študije, testi uporabnosti, temeljita preverjanja, 3D modeliranje in posvetovanja v skupini inženirjev in morjeplovcev.

Dobra stvar projekta je namreč bila, da je bila ekipa sestavljena iz samih izkušenih morjeplovcev in da je imela dovolj časa za kvalitetno realizacijo.

SKICIRANJE

Vsakega od elementov je bilo treba zasnovati v skladu s celotno vizijo barke, nato je bilo treba pripraviti skice, izbrane skice nato pretvoriti v 3D modele, jih dodatno preizkusiti in nadgraditi, preden pride do integracije v končni produkt.

OBLIKOVANJE LOGOTIPA, CGP, TISKOVIN IN SEJEMSKA PREDSTAVITEV

Naše delo pa je obsegalo tudi celotno vizualno podporo projekta. Ker je šlo za prvi produkt, smo začeli z razvojem logotipa in CGP-ja, nadaljevalo pa se je s podporo sejemski predstavitvi in izdelavo vseh vrst tiskovin: promocijskih katalogov, brošur, letakov in pingvinov (roll-up).