Elan GT5

Previous
Next
Naročnik

Elan d.d., Slovenija / 2016

Projekt

Oblikovanje palube, styling interierja.

OBLIKOVANJE PALUBE IN INTERIERJA

Pri oblikovanju jadrnice, ki jo definira napis GT –  Grand Turismo, ne moremo mimo oblikovne zapuščine, ki jo definira avtomobilski razred GT. Navdih je bil najden v oblikah stranskih linij oken in zapeljivih stranskih linij teh udobnih športnih avtomobilov, narejenih za uživanje na dolgih vožnjah. S tem v mislih je snovana in oblikovana tudi jadrnica Elan GT5. Udobje in zmogljivost se kažeta v obliki palube, ki sledi klasičnim Elanovim linijam in se dopolnjuje z že prej definiranimi linijami oken na trupu. V nasprotju s klasičnimi Elanovimi jadrnicami pa je dodan še lok nad vhodom v črni barvi, ki vizualno loči kabino od kokpita, in izstopa kot grafični element ter daje jadrnici prepoznaven dinamičen videz. 

Interierju smo morali poiskati značilen detajl, ki povezuje notranjost, deluje bogato in navtično, ter začrta novo linijo v razvoju interierja Elanovih jadrnic in je tlakovala pot večji sestri GT6, ki je bila oblikovana v slavnem Porsche design studiu.

LEPOTA V PODROBNOSTIH IN PRAKTIČNE REŠITVE

Ker prednja kabina nima oken, je bila sprejeta predlagana rešitev s podosvetlitvijo na stranskih panelih, ki daje občutek dnevne svetlobe. Veliko pozornosti je bilo namenjeno obliki in uporabnosti toaletnega prostora. Tipičen detajl smo uporabili tudi na vseh vratih, jedilni mizi in stopnicah. V kuhinji smo razvili posebno osvetljeno vitrino za kozarce.

VIZUALNA PODOBA

Izbor materialov za oblazinjenje in barvne kombinacije s pohištvom, ter gumbi z vgraviranimi znaki na blazinah so detajli, ki dvignejo počutje v interierju še za dodatno stopničko.